Det er vigtigt at huske at rense et fadølsanlæg før og efter brug.

23 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Når du tager dit fadølsanlæg frem, så skal det lige rengøres.

Det behøves måske ikke i lige så høj grad, som vist du har købt det fra ny fra https://www.torstein.dk/fadolsanlaeg-78 , men man kan lige tjekke efter, om alt er, som det skal være, og så er det måske hurtigere til at levere de første øl, når det er et nyt anlæg – eller også skal det lige varme lidt mere op, når det er ubrugt.

Sådan kan det variere fra gang til gang og anlæg til anlæg.

Men har man et brugt fadølsanlæg, så skal man lige tjekke det igennem, når man tager det frem for at bruge det, og for en sikkerheds skyld må man hellere gøre det i god tid, så man ikke sjusker med arbejdet, fordi man har travlt og gerne hurtigt vil kunne servere fadøl.

Rengør fadølsanlægget grundigt hver gang

For der kan være ølrester, der har sat sig i hanen, eller der kan være kommet noget i klemme, insekter har taget bo i det, det er begyndt at ruske og mere til – det kommer meget an på, hvor man opbevarer det.

Eventuelt kan man køre lidt vand igennem anlægget for at rense det igennem, men så skal man bare huske at undgå at få vand i øllet, når man slutter en fustage til.

Husk altid på, at anvisningerne til brug af et fadølsanlæg kan variere fra udgave til udgave, og det er deres anvisninger, som man skal holde sig til.

Som regel er den første fadøl heller ikke så god, når man skænker på, så det kan rense vandet væk.

Når man så er færdig med at bruge fadølsanlægget, så er det en god idé lige at vaske det efter, fjerne ølrester og pakke det forsvarligt sammen.

På den måde er der også mindre rengøring næste gang, når man tager det frem.

Flere Nyheder