Få flotte gulve igen med en gulvafhøvling i Rødovre

02 maj 2019 Astrid Pedersen
Få flotte gulve igen med en gulvafhøvling i Rødovre

Når et trægulv udsættes for massive mængder fugt – for eksempel i forbindelse med en vandskade – kan det forskyde sig og danne buler, revner, og til tider deciderede niveau forskelle. Disse kan kun fjernes ved en gulvafhøvling. Og her er det vigtigt, at du lader en professionel tage sig af det hårde arbejde.

Hvorfor vælge en professionel gulvmand til at forestå opgaven med gulvafhøvling?

Hvis du ønsker det smukkeste og mest ensartede resultat af din gulvafhøvling, bør du ikke overlade den til tilfældighederne. Som glad amatør uden erfaring inden for behandling af trægulve kan du hurtigt komme til at anrette store skader på dit trægulv, hvis du selv forsøger dig med en gulvafhøvling.

Den maskine, som anvendes til formålet, er noget mere radikal end den, som anvendes ved en gulvafslibning. Hvor en gulvafslibning foregår med sandpapir, monteret på en roterende sliberondel, er en gulvafhøvling en noget mere invasiv procedure. Her fjernes op imod en halv centimeter af træværkets overflade ved hjælp af en roterende valse, påmonteret små, skarpe knivskær. Faktisk kan man sige, at en maskine til gulvafhøvling ”skræller” gulvet – og det er således noget nemmere at komme galt af sted med en gulvafhøvling end med en gulvafslibning.

En dygtig, faglært gulvmand vil kunne håndtere det voldsomme maskineri uden at beskadige dit gulv. Samtidig kan han vurdere, præcis hvor meget der skal høvles af træværket for at fjerne skaderne og udligne eventuelle niveau forskelle. Dette er også en vigtig pointe, idet et trægulv kun kan tåle at blive afhøvlet et begrænset antal gange – og derfor er det dumt at høvle for meget af på én gang.

Med en professionel håndværker til at varetage opgaven med gulvafhøvling får du samtidig den efterfølgende gulvafslibning og den afsluttende efterbehandling med i pakken. Efterbehandlingen har til formål at pleje og beskytte dit trægulv, så du kan have glæde af det i mange år.

Læs mere på gkservice.dk

Flere Nyheder